Yhteystiedot

Anna-Liisa Tarvainen, Taideterapeutti MA
Vastaanotto:
Heinätori 5 as.1
33230 Tampere
Ajanvaraus:
040-524 6425
anna_liisa_tarvainen@hotmail.com

Sisältölaatikko

Ohjattua maalausta 2024:
joka toinen lauantai ja torstai 10-12. Vaihtelevasti myös perjantaina ja sunnuntaina 14-16.
Maalausta eri tekniikoilla, 30e/kerta.

Uusimmat kuvat

saturnus
valoterapia-sessio
kupari-sin.
mvvt-yhdistyksen_hallitus
laikku_esitelma776.jpeg_
ss1
ss
kukka2
                                                   METALLIVÄRIVALOTERAPIA   

Värivaloterapia
Valmistuin metallivärivaloterapeutiksi syksyllä 2023. Tämän työn raaameiksi on perustettu VÄRI & VALO - Suomen Metallivärivaloterapia ry. Terapialaseja on tulossa Suomeen kesällä ja hoidot alkavat syksyllä 2024.
Hoitotyön kesto on n. 1 tunti. Se aloitetaan ja päätetään keskusteluun hoidettavan tilasta, tarpeista ja toiveista. Hoito tapahtuu pimennetyssä huoneessa; ainoa valo tilaan tulee ikkunan kautta lasipaneelin läpi - eli valonlähteenä on päivänvalo ei sähkölamput. Valokylvyssä istutaan mukavasti nojatuolissa jalat jakkaralla. Aluksi on pieni rentoutus, jolla irrotellaan pois arjen säpinästä ja saadaan mieli ja keho avoimeksi. Valossa kylvetään muutamasta minuutista 20 minuuttiin, jonka jälkeen on noin 20 minuutin lepo yksin. Lasin katselun jälkeen seuraa usein lyhyt, mutta syvä uni, ja yllättää ne, jotka eivät voi nukkua päiväsaikaan.
Värivalo luo tilan, joka pysäyttää ja ehkä hämmentää aluksi; lasista riippuen se voi saada katsojan keskusteluun itsensä kanssa, jostain syvältä voi nousta alas painettuja tunteita tai muistoja, mieleen tulla ideoita ja oivalluksia, toiset lasit herättävät iloa ja innostusta, toiset saa mielen rauhoittumaan, jne. Joten tämänkin vuoksi lepohetki lasin katsomisen jälkeen on tärkeä.
Yleensä hoitojaksot ovat muutamien viikkojen tai kuukausien pituiset, kerran viikossa, tai klinikoilla jopa useita kertoja viikossa.

Kuvateksti